ترفند تهیه چاشنی مخصوص خورش قرمه سبزی | با این روش عطر قرمه سبزی کل خونه رو پر میکنه! +ویدئو
قرمه سبزی: نگین غذاهای ایرانی
خورش قرمه سبزی، بدون شک یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که قدمتی دیرینه دارد و در سفرههای ایرانی جایگاه ویژهای دارد. این خورشت خوشمزه با عطر و طعم بینظیرش، زینتبخش مهمانیها و دورهمیهاست و در هر فصل و برههای از سال میتواند لذتی وصفناشدنی را به همراه داشته باشد.
تاریخچه خورش قرمه سبزی
ریشه قرمه سبزی به دوران قاجار و ایل بختیاری برمیگردد. در آن زمان، عشایر بختیاری در کوچهای خود، گوشت را به صورت قورمه (گوشت نیمپخته و نگهداریشده) آماده میکردند و در زمستان به همراه سبزیهای کوهی و ادویههای مختلف، آن را میپختند. به مرور زمان، این غذا در بین مردم رواج پیدا کرد و به یکی از غذاهای اصلی ایرانی تبدیل شد.
مواد لازم قرمه سبزی
- گوشت: 500 گرم گوشت گوساله یا گوسفند (سردست یا ران)
- سبزی قورمه: 1 کیلوگرم سبزی قورمه (شامل تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و اسفناج)
- لوبیای قرمز: 200 گرم لوبیای قرمز
- پیاز: 2 عدد پیاز بزرگ
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- لیمو عمانی: 3 تا 4 عدد
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- آب: به مقدار لازم
طرز تهیه قرمه سبزی
-
آماده سازی مواد:
- گوشت را به تکههای متوسط خرد کنید و بشویید.
- لوبیا قرمز را از شب قبل خیس کنید.
- سبزی قورمه را پاک کرده، بشویید و ساطوری کنید.
- پیازها را نگینی خرد کنید.
- لیمو عمانی ها را سوراخ کنید.
-
پخت گوشت:
در میان اخبار
- در یک قابلمه روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- پیازها را در روغن تفت دهید تا نرم و شیشهای شوند.
- گوشت را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا قهوهای رنگ شود.
- زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید.
- چند لیوان آب به گوشت اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید.
- گوشت را روی حرارت ملایم بپزید تا نرم و tender شود.
-
اضافه کردن سبزی:
- سبزی قورمه ساطوری شده را به گوشت بریزید و به همراه گوشت تفت دهید تا رنگ سبزی تغییر کند و عطر آن آزاد شود.
- رب گوجه فرنگی را به سبزی و گوشت اضافه کنید و هم بزنید.
-
اضافه کردن لوبیا و لیمو عمانی:
- لوبیاهای خیس شده و آبکش شده را به خورش اضافه کنید.
- به اندازه کافی آب به خورشت اضافه کنید تا روی مواد را بپوشاند.
- لیمو عمانی ها را به خورشت اضافه کنید.
- درب قابلمه را بگذارید و خورشت را روی حرارت ملایم بپزید تا لوبیا و سبزی کاملا پخته شوند.
-
جا افتادن قرمه سبزی:
- در اواخر پخت، اگر خورشت آب زیادی داشت، حرارت را کمی زیاد کنید تا آب آن تبخیر شود و خورشت جا بیفتد.
- در صورت تمایل می توانید از زعفران دم کرده برای طعم بهتر خورشت استفاده کنید.
-
سرو قرمه سبزی:
- قرمه سبزی را به همراه برنج، نان، سبزی خوردن و ترشی سرو کنید.
- می توانید از سیب زمینی سرخ کرده، ماست و سالاد نیز به عنوان دورچین قرمه سبزی استفاده کنید.
نکات مهم در پخت قرمه سبزی
- برای خوش عطرتر شدن قرمه سبزی می توانید از سبزی تازه و باکیفیت استفاده کنید.
- می توانید به جای لوبیا قرمز از لوبیا چیتی یا لوبیا پخته شده نیز استفاده کنید.
- برای طعم ترش تر قرمه سبزی می توانید از لیمو
دیدگاه ها
این دیگه چه مدل قورمه سبزی درست کرده!!؟؟ بیا خوزستان سبزی بخور تا بفهمی چطور درست میشه
به حق چیز های نشنوده برای اولین بار هستش که میبینیم توقرمه سبزی شوید ورب انار میریزن هر سبزیی برای ی غذا استفاده میشه
ای وای
بابا فرنگی ما فرنگی بلد نیستیم چیکار کنیم نوشتی نرم و چی چی der
پربیننده ترین
دیدگاه ها
این دیگه چه مدل قورمه سبزی درست کرده!!؟؟ بیا خوزستان سبزی بخور تا بفهمی چطور درست میشه
به حق چیز های نشنوده برای اولین بار هستش که میبینیم توقرمه سبزی شوید ورب انار میریزن هر سبزیی برای ی غذا استفاده میشه
ای وای
بابا فرنگی ما فرنگی بلد نیستیم چیکار کنیم نوشتی نرم و چی چی der