ترفند تهیه اکبر جوجه | مرغ رو با این روش بپز و دیگه نگران بوی زهمش نباش! +ویدئو
اکبر جوجه: سفری به شمال ایران با طعم خوشمزه!
اکبر جوجه، یه غذای اصیل و خوشمزه شمالیه که به خاطر طعم و عطر بینظیرش بین مردم خیلی محبوبه. این غذا با جوجه مرغ، رب انار، زعفران و یه سس مخصوص تهیه میشه و میتونه یه انتخاب عالی برای یه وعده غذایی کامل و یا یه عصرونه دلچسب باشه.
اگه شما هم عاشق طعم غذاهای شمالی هستید، با ما همراه بشید تا طرز تهیه اکبر جوجه رو بهتون آموزش بدیم.
مواد لازم:
- جوجه مرغ: ۱ عدد (معمولاً از ران مرغ استفاده میشه)
- رب انار: ۱/۲ پیمانه
- زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
- آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
- روغن مایع: به مقدار لازم
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- پیاز: ۱ عدد (اختیاری)
- سیر: ۲ حبه (اختیاری)
برای سس:
- گردو: ۱/۲ پیمانه
- رب انار: ۱/۴ پیمانه
- آب: ۱/۲ پیمانه
- روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه:
-
مرینیت کردن جوجه: جوجه مرغ رو به همراه نمک، فلفل، زعفران دم کرده و آبلیمو داخل یه ظرف مناسب بذارید و خوب مخلوط کنید. اجازه بدید جوجه به مدت چند ساعت (حدوداً ۲ تا ۳ ساعت) داخل یخچال مزه دار بشه.
-
آماده سازی سس: گردو رو به همراه کمی آب داخل یه غذاساز یا آسیاب بریزید و به خوبی آسیاب کنید تا به شکل پودر در بیاد. بعد رب انار، آب، روغن مایع، نمک و فلفل رو بهش اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید تا سس یکدست بشه.
-
سرخ کردن جوجه: یه قابلمه مناسب رو روی حرارت ملایم بذارید و به مقدار لازم روغن داخلش بریزید. بعد از اینکه روغن داغ شد، جوجههای مزه دار شده رو داخلش بذارید و سرخ کنید.
در میان اخبار
-
اضافه کردن رب انار: وقتی که جوجهها نیم پز شدن، رب انار رو بهشون اضافه کنید و به همراه جوجهها تفت بدید تا رب انار به خورد جوجهها بره.
-
پخت نهایی: در آخر، یه مقدار آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت رو کم کنید. درب قابلمه رو بذارید و اجازه بدید جوجهها به طور کامل بپزن و جِرمشون گرفته بشه.
-
سرو غذا: اکبر جوجه رو به همراه پلو زعفرانی و سس انار سرو کنید.
نکات تکمیلی:
- شما میتونید از پیاز و سیر هم در مراحل پخت اکبر جوجه استفاده کنید. برای این کار، بعد از اینکه جوجهها رو سرخ کردید، پیاز و سیر نگینی شده رو به قابلمه اضافه کنید و تفت بدید تا نرم و شفاف بشن. بعد رب انار رو اضافه کنید و مراحل بعدی رو طبق دستورالعمل ادامه بدید.
- اگه دوست دارید اکبر جوجه شما طعم ترش تری داشته باشه، میتونید مقدار رب انار رو بیشتر کنید.
- برای تزیین اکبر جوجه میتونید از خلال بادام، کشمش و زرشک استفاده کنید.
- اکبر جوجه رو میتونید با نان هم سرو کنید.
نوش جان!