ترفند درست کردن گرده، نان محلی بوشهری | هم سریعه، هم خوشمزه، هم مقوی، دیگه چی میخوای؟
گرده، نان محلی استان بوشهر است که از خرما، آرد گندم، خمیرمایه، زردچوبه، دارچین، نمک و ادویهجات تهیه میشود. این نان، بسیار مغذی و مقوی است و به عنوان میان وعده یا صبحانهای خوشمزه و سالم مصرف میشود.
مواد لازم
- خرما: ۸۰۰ گرم
- آب جوش: ۱ لیتر
- آرد گندم: به اندازهای که خمیر نرمی بدست بیاید
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- دارچین: ۱ قاشق چایخوری
- خمیرمایه فوری: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک: نصف قاشق چایخوری
- سیاه دانه، رازیانه، تخم گشنیز، تخم شوید (آسیاب شده): ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
۱. خرما را به همراه آب جوش در مخلوطکن بریزید تا پوره شود. ۲. پوره خرما را از صافی رد کنید تا هستههای آن جدا شوند. ۳. اگر پوره خرما سرد بود، آن را کمی روی حرارت گرم کنید تا به دمای محیط برسد. ۴. خمیرمایه فوری را به پوره خرما اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند. ۵. آرد را کم کم به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر جمع شود. ۶. خمیر را ورز دهید تا نرم و لطیف شود. ۷. خمیر را در ظرفی چرب شده قرار دهید و روی آن را سلفون بکشید. ۸. خمیر را به مدت ۸ تا ۶ ساعت در جای گرم استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود. ۹. بعد از استراحت خمیر، آن را به شکل دلخواه فرم دهید. ۱۰. گردههای فرم داده شده را میتوانید سرخ کنید یا در تنورک بپزید.
طرز تهیه گرده سرخ شده
۱. روغن را در تابهای بریزید و داغ کنید. ۲. گردهها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند. ۳. گردههای سرخ شده را روی دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
در میان اخبار
طرز تهیه گرده تنوری
۱. شعله بالا و پایین تنورک را خیلی کم روشن کنید تا تنورک گرم شود. ۲. گردهها را در تنورک گرم قرار دهید و اجازه دهید تا بپزند. ۳. بعد از اینکه گردهها پختند، روی آنها روغن بریزید تا خشک نشوند.
نکات
- میتوانید به خمیر گرده، مغزهای دلخواه مثل گردو، پسته، بادام و غیره اضافه کنید.
- اگر خمیر گرده شل بود، آرد بیشتری به آن اضافه کنید.
- اگر خمیر گرده سفت بود، آب بیشتری به آن اضافه کنید.
- اگر گردهها را در روغن سرخ میکنید، باید آنها را با حرارت ملایم سرخ کنید تا مغز پخت شوند.
- اگر گردهها را در تنورک میپزید، باید شعله بالا و پایین تنورک را خیلی کم روشن کنید تا گردهها نسوزند.
امیدوارم از این دستور پخت لذت ببرید.
منبع ویدئو