ترفند تهیه خورش کرفس لعاب دار | اگه از خورش کرفس بدت مییاد با این ترفند عاشقش میشی! +ویدئو
خورش کرفس مجلسی: طعمی به یاد ماندنی از شمال ایران
خورش کرفس، یکی از اصیلترین و خوشمزهترین خورشهای ایرانی است که با طعم و عطر بینظیرش، طرفداران زیادی دارد. این خورش از کرفس، گوشت، جعفری، گشنیز و ادویههای مختلف تهیه میشود و به دلیل لعابدار بودن و طعم دلچسبش، میتواند زینتبخش هر سفرهای باشد.
در این مقاله، به ارائه دستور پخت کامل خورش کرفس مجلسی با استفاده از مواد اولیه ساده و در دسترس میپردازیم.
مواد لازم:
- گوشت گوساله یا گوسفندی: ۳۰۰ گرم
- کرفس: ۱ عدد بزرگ
- پیاز: ۱ عدد
- جعفری: ۱ پیمانه
- گشنیز: ۱ پیمانه
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه: به مقدار لازم
- زردچوبه: ½ قاشق چایخوری
- زیره: ½ قاشق چایخوری
- دارچین: کمی (اختیاری)
- آب: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
نکات مهم:
- برای تهیه خورش کرفس میتوانید از گوشت گوساله یا گوسفندی استفاده کنید.
- برای لعابدار شدن خورش کرفس، از کرفس تازه و با کیفیت استفاده کنید.
- میتوانید از رب انار به جای رب گوجه فرنگی در این خورش استفاده کنید.
- زعفران نقش مهمی در طعم و عطر خورش کرفس دارد، پس از زعفران دم کرده با کیفیت استفاده کنید.
- برای طعم بهتر خورش کرفس، میتوانید از مقداری گردو یا بادام آسیاب شده نیز در کنار جعفری و گشنیز استفاده کنید.
طرز تهیه:
-
آماده کردن گوشت: گوشت را به تکههای متوسط خرد کنید و با نمک، فلفل سیاه و زعفران دم کرده مزه دار کنید. سپس گوشت را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزهها به خورد آن بروند.
-
آماده کردن کرفس: کرفس را به خوبی بشویید و ساقهها و برگهای آن را جدا کنید. ساقههای کرفس را به صورت خلالی خرد کنید و برگهای آن را کنار بگذارید.
-
آماده کردن پیاز: پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در یک قابلمه مناسب با مقداری روغن تفت دهید تا نرم و شیشهای شود.
-
اضافه کردن گوشت: گوشت مزه دار شده را به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا گوشت کمی سرخ شود.
در میان اخبار
-
اضافه کردن کرفس: ساقههای خرد شده کرفس را به گوشت و پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا کرفس کمی نرم شود.
-
اضافه کردن رب گوجه فرنگی: رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری آب به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا رب گوجه فرنگی حل شود.
-
اضافه کردن ادویه: زردچوبه، زیره و دارچین را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و به هم بزنید تا عطر ادویهها آزاد شود.
-
پخت خورش: به اندازه کافی آب به خورش اضافه کنید تا مواد به طور کامل در آب غوطهور شوند. حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید. به مدت ۱ تا ۲ ساعت خورش را بپزید تا گوشت و کرفس کاملاً پخته شوند و خورش جا بیفتد.
-
اضافه کردن جعفری و گشنیز: در اواخر پخت، برگهای کرفس، جعفری و گشنیز را به صورت ساطوری خرد شده به خورش اضافه کنید و به هم بزنید تا عطر سبزیجات به خورد خورش برود.
-
سرو خورش: خورش کرفس را با پلو، نان و یا هر نوع نان و برنجی که دوست دارید سرو کنید. میتوانید خورش کرفس را با خلال بادام، خلال پسته و یا زرشک تزیین کنید.
نکات تکمیلی:
- میتوانید برای طعم ترشتر خورش کرفس، از مقداری آبلیمو یا آبغوره در کنار رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
- اگر به طعم تند خورش کرفس علاقه دارید، میتوانید در اواخر پخت، مقداری فلفل قرمز به خورش اضافه کنید.