ترفند تهیه دلمه پیاز | مطمئنم تاحالا دلمه رو این مدلی امتحان نکردی! +ویدئو
دلمه پیاز یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با ترکیبی از گوشت، برنج، سبزیجات و ادویههای معطر تهیه میشود. طعم لذیذ و عطر دلنشین این غذا، آن را به یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی تبدیل کرده است. در این مقاله، طرز تهیه دلمه پیاز را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش میدهیم
کد خبر: 12261
دلمه پیاز: طعمی لذیذ و سنتی
دلمه پیاز یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با ترکیبی از گوشت، برنج، سبزیجات و ادویههای معطر تهیه میشود. طعم لذیذ و عطر دلنشین این غذا، آن را به یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی تبدیل کرده است. در این مقاله، طرز تهیه دلمه پیاز را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم:
- برای مایه دلمه:
- گوشت چرخکرده: 300 گرم
- برنج: 1 پیمانه
- لپه: نصف پیمانه
- پیاز: 1 عدد متوسط (برای پیازداغ)
- سبزی دلمه (جعفری، شوید، گشنیز): 1 پیمانه
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- ادویهها: نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین، کمی زعفران دم کرده
- برای پیاز:
- پیاز درشت: 4-5 عدد
- برای سس:
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- آب: 1 لیوان
- شکر: 1 قاشق غذاخوری
- آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه
طرز تهیه:
-
آماده سازی مواد:
- لپه را از شب قبل خیس کنید.
- برنج را بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب ولرم خیس کنید.
- سبزی دلمه را بشویید و خرد کنید.
- پیاز را نگینی خرد کنید.
- پیازها را در آب جوش بریزید تا نرم شوند و لایههای آنها از هم جدا شوند.
-
تهیه مایه دلمه:
- پیاز نگینی را در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
- گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- برنج خیس خورده، لپه پخته شده، سبزی خرد شده و ادویهها را به گوشت اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
- رب گوجه فرنگی و زعفران دم کرده را نیز اضافه کرده و مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید.
-
پر کردن پیازها:
در میان اخبار
- هر لایه از پیاز را با مایه آماده شده پر کرده و به صورت رول بپیچید.
- ته یک قابلمه مناسب را با پیاز حلقه شده بپوشانید.
- دلمههای پیاز را در قابلمه بچینید.
-
تهیه سس:
- رب گوجه فرنگی، آب، شکر، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه را در یک کاسه مخلوط کنید.
- سس را روی دلمهها بریزید.
-
پختن دلمه:
- قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت یا تا زمانی که دلمهها پخته و آب آن کشیده شود، بپزید.
-
سرو:
- دلمه پیاز را گرم سرو کنید.
نکات مهم:
- برای اینکه دلمهها شکل خود را حفظ کنند، میتوانید آنها را با نخ نخود یا خلال دندان محکم کنید.
- میتوانید به جای گوشت چرخکرده از مرغ چرخکرده یا مخلوطی از گوشت و مرغ استفاده کنید.
- برای طعمدار کردن بیشتر دلمه، میتوانید از کمی دارچین، زنجبیل یا پودر سیر استفاده کنید.
- اگر دوست دارید دلمه شما کمی ترش باشد، میتوانید مقدار آبلیمو را در سس بیشتر کنید.
- دلمه پیاز را میتوانید به همراه ماست یا دوغ سرو کنید.
با رعایت این نکات، میتوانید یک دلمه پیاز خوشمزه و خانگی تهیه کنید. نوش جان!
کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/4mwxw2