ترفند تهیه تاک پلو سمنانی | بریم با هم یه غذای اصیل و مجلسی سمنانی بپزیم +ویدئو
تاک پلو، یکی از غذاهای سنتی و اصیل شهرستان شاهرود استان سمنان است که به دلیل استفاده از برگ مو به آن پلو برگ مو نیز گفته میشود. این غذا را میتوان هم با ماهیچه گوسفندی هم مرغ تهیه کرد.
کد خبر: 9969
تاک پلو سمنانی: طعمی اصیل و به یاد ماندنی
تاک پلو، یکی از غذاهای سنتی و اصیل شهرستان شاهرود استان سمنان است که به دلیل استفاده از برگ مو به آن پلو برگ مو نیز گفته میشود. این غذا را میتوان هم با ماهیچه گوسفندی هم مرغ تهیه کرد.
در این مقاله، به شما طرز تهیه تاک پلو سمنانی به روشی ساده و خوشمزه را آموزش میدهیم:
مواد لازم:
- برنج: 4 پیمانه
- برگ مو: 200 گرم
- گوشت چرخکرده: 200 گرم
- پیاز: 1 عدد
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- لپه: 1/2 پیمانه
- سبزی شوید و گشنیز: 1/2 پیمانه
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
مراحل پخت:
-
آماده سازی برگ مو:
- برگهای مو را به خوبی بشویید و ساقههای ضخیم آنها را جدا کنید.
- در یک قابلمه آب جوش بریزید و به مدت چند دقیقه برگهای مو را در آب جوش قرار دهید تا کمی نرم شوند.
- سپس برگهای مو را از آب خارج کنید و بگذارید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
-
پخت لپه:
- لپه را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
- سپس لپه را در قابلمه آب بریزید و به مدت 30 تا 40 دقیقه یا تا زمانی که پخته شود، بپزید.
-
آماده سازی مواد داخل برگ مو:
در میان اخبار
- پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه با مقداری روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
- گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
- رب گوجه فرنگی را به گوشت و پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رب گوجه فرنگی به رنگ روغن درآید.
- لپه پخته شده، سبزی شوید و گشنیز خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد داخل تابه اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید تا طعم مواد متعادل شود.
-
پیچیدن برگ مو:
- روی یک سطح صاف، یک برگ مو قرار دهید و مقداری از مواد آماده شده را در وسط آن قرار دهید.
- لبههای برگ مو را به سمت داخل تا کنید و سپس برگ مو را به صورت لوله بپیچید.
-
پخت تاک پلو:
- در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
- برنج را به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید تا برنج شفاف شود.
- آب و نمک را به برنج اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج به جوش آید.
- سپس حرارت را کم کنید و برگهای موی پیچیده شده را روی برنج قرار دهید.
- در قابلمه را ببندید و به مدت 45 تا 60 دقیقه یا تا زمانی که برنج پخته شود، دم بگذارید.
-
سرو تاک پلو:
- تاک پلو را در ظرف مورد نظر خود بریزید و با ماست یا سالاد شیرازی سرو کنید.
- تاک پلو را میتوانید با لیمو ترش تازه نیز طعمدار کنید.
نکات مهم:
- برای اینکه تاک پلو شما طعم بهتری داشته باشد، میتوانید از گوشت چرخکرده با کیفیت بالا استفاده کنید.
- همچنین میتوانید از انواع طعم دهندههای دلخواه خود مانند آویشن، فلفل قرمز یا پودر سیر در تهیه مواد داخل برگ مو استفاده کنید.
- اگر تمایل دارید تاک پلو شما ترشتر باشد، میتوانید از مقداری آبغوره یا رب انار در تهیه مواد داخل برگ مو استفاده کنید.
- تاک پلو را میتوانید تا 2 روز در یخچال نگهداری کنید.
با استفاده از این روش ساده، میتوانید تاک پلو سمنانی خوشمزه و اصیل در منزل خود تهیه کنید و از آن برای لذت بردن از طعمی سنتی و به یاد ماندنی در کنار خانواده و دوستان خود استفاده کنید.
نوش جان!
کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/2xwxp4