ترفند تهیه کلوچه فومن | یه خوراکی که کوچک و بزرگ عاشقش میشن! +ویدئو
کلوچه فومن یکی از شیرینیهای سنتی و خوشمزه گیلان است که با طعمی بینظیر و بافت نرم و لطیف، دل هر کسی را میبرد. این شیرینی خوشمزه معمولا در مناسبتهای مختلف و مهمانیها سرو میشود. در این مقاله، قصد داریم طرز تهیه کلوچه فومن را به شما آموزش دهیم تا بتوانید این شیرینی خوشمزه را در خانه تهیه کنید.
کد خبر: 13492
طرز تهیه کلوچه فومن خوشمزه و خانگی
کلوچه فومن یکی از شیرینیهای سنتی و خوشمزه گیلان است که با طعمی بینظیر و بافت نرم و لطیف، دل هر کسی را میبرد. این شیرینی خوشمزه معمولا در مناسبتهای مختلف و مهمانیها سرو میشود. در این مقاله، قصد داریم طرز تهیه کلوچه فومن را به شما آموزش دهیم تا بتوانید این شیرینی خوشمزه را در خانه تهیه کنید.
مواد لازم:
-
برای خمیر:
- آرد: 300 گرم
- نمک: ⅛ قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر: ½ قاشق چایخوری
- کره: 50 گرم
- روغن مایع یا جامد: 2 قاشق غذاخوری
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
- آب: ½ لیوان
- زعفران: 1 قاشق غذاخوری دم کرده
-
برای مواد میانی:
- آرد: 120 گرم
- گردو: 70 گرم (پودر شده)
- شکر: 70 گرم (خرد شده)
- کره: 50 گرم
- دارچین: 1 قاشق چایخوری
- پودر هل: ½ قاشق چایخوری
- آب: 2-3 قاشق غذاخوری
- جوز هندی: نوک قاشق چایخوری
- زرده تخم مرغ: 1 عدد
- زعفران غلیظ: به مقدار لازم
طرز تهیه:
-
تهیه خمیر:
در میان اخبار
- آرد، نمک و بیکینگ پودر را مخلوط کنید.
- کره نرم شده، روغن، شکر و زعفران دم کرده را به مخلوط آرد اضافه کرده و ورز دهید تا خمیری نرم و یکدست به دست آید.
- خمیر را به مدت ۳۰ دقیقه در جای گرم قرار دهید تا ور بیاید.
-
تهیه مواد میانی:
- آرد، گردو، شکر، کره نرم شده، دارچین، پودر هل، جوز هندی و آب را با هم مخلوط کنید تا خمیری نرم به دست آید.
- زرده تخم مرغ و زعفران غلیظ را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
-
قالب زدن کلوچه:
- خمیر را به چند قسمت مساوی تقسیم کنید.
- هر قسمت از خمیر را به صورت گرد باز کنید و از مواد میانی روی آن قرار دهید.
- لبههای خمیر را به هم بچسبانید و به شکل کلوچه درآورید.
-
پختن کلوچه:
- فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- سینی فر را چرب کرده و کلوچهها را روی آن بچینید.
- روی کلوچهها زرده تخم مرغ بزنید.
- کلوچهها را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی شوند.
نکات مهم:
- برای نرمتر شدن خمیر، میتوانید کمی شیر به آن اضافه کنید.
- برای طعم بهتر، میتوانید از مغزهای دیگر مانند بادام یا پسته نیز در مواد میانی استفاده کنید.
- میتوانید به جای کره از روغن جامد استفاده کنید.
- برای تزیین کلوچهها میتوانید از کنجد یا پودر پسته استفاده کنید.
نکات تکمیلی:
- کلوچه فومن را میتوانید در دمای محیط به مدت چند روز نگهداری کنید.
- برای نگهداری طولانیتر، میتوانید کلوچهها را در ظرف دربسته در یخچال قرار دهید.
نتیجهگیری
کلوچه فومن یک شیرینی خوشمزه و سنتی است که با طرز تهیه ساده و مواد اولیه در دسترس، به راحتی در خانه قابل تهیه است. با رعایت این دستورالعمل، میتوانید کلوچههایی خوشمزه و خانگی درست کنید و از خوردن آنها لذت ببرید.
کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandeto.ir/d/3wemd3